FANDOMDescription Edit

Për 4 vetë (for 4 people).

Ingredients Edit

 • Per brumin:
 • 1 kg miell
 • 3-4 gota ujë
 • kripë
 • -- Per masën:
 • 200 gr gjalpë
 • 2 filxhana caji ajkë
 • 3 lugë vaj

Directions Edit

 1. Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla. Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë perberesit të jenë shkrirë në një masë të vetme, lyhet tepsia me vaj dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë.
 2. Mesi, qe është bosh mbushet me rradhë paralele.
 3. Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur.
 4. Kjo piqet për 3-5 minuta.
 5. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër.
 6. Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia.
 7. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta.
 8. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia.
 9. Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.